{ "title": "Adilcevaz Cevizi", "image": "https://www.cevizagaci.gen.tr/images/Adilcevaz-Cevizi-86.jpg", "date": "21.01.2024 17:46:23", "author": "Müslüm özpolat", "article": [ { "article": "
Adilcevaz cevizi, bilinen ceviz türleri arasında soğuğa en dayanaklı ve verimi en yüksek ceviz fidanlarındandır. Bu ceviz fidanının üretiminde hiçbir kimyasal madde kullanılmamaktadır. Üretimi tamamen doğal olan Adilcevaz cevizi yüksek rakımlı yerlerde rahatlıklar yetiştirebilir. Tek tüysüz yapraklı özelliği taşıyan bu ağaç, kışın yaprağını döker ve tomurcukların da pullanmalar görülür. Bu ceviz türü 1989 yılında Adilcevaz cevizi ismi ile tescillenmiştir. İçerisinde bulunan besinler değeri bakımından oldukça yüksek bir özelliği sahiptir. Önceki zamanlarda bilimsel araştırmalara konu olmuş olan bu ceviz, kalitesi ve verim yüksekliği açısından dünyada bulunan ceviz türleri arasında en yüksek ve en kaliteli meyve verimine sahiptir. Adını ceviz fidanı bahçesinden almakta olan ceviz türü dünyada adını duyurmayı başarmıştır.

Adilcevaz cevizi özellikleri ve faydaları nelerdir?
Adilcevaz cevizi dünyanın hemen hemen her noktasına isim salmış bir ceviz ağacı türüdür. Meyve veriminin yüksek olması ve soğuk iklim koşullarının görüldüğü bölgelere ayak uydurması bakımından tercih edilmektedir. Çeşitli doğa olaylarından pek fazla etkilenmeyen bu ceviz türü meyve verimini her sene bol bir şekilde verebilmektedir. Doğru doğru yöntemler ile yetiştirilen ceviz ağacı yetiştiricilerine beklentilerin üstünde katkı sağlayabilir. Adilcevaz cevizinin üretiminde doğal ve saf tohumlar kullanılmakta olduğu için ağacın gövdesine ya da meyvesine etki edebilecek çeşitli hastalıklara karşı oldukça dirençli bir yapıya sahiptir. Güvenilir bir ceviz yetiştiriciliği yapılması için ve yüksek verim alınabilmesi için bu ceviz türünün tercih edilmesi oldukça doğru bir karar olacaktır.
" } ] }