{ "title": "Ballı Ceviz", "image": "https://www.cevizagaci.gen.tr/images/Balli-Ceviz-37.jpg", "date": "20.01.2024 14:05:21", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Ballı Ceviz, Bal ve ceviz içerisinde oldukça önemli besin ve mineralleri barındıran besinlerdir. Bu iki besinin birlikte tüketilmesi sağlık açısından çok önemli etkiler oluşturmaktadır. Bal insan sağlığı için faydalı olan A ve E vitaminlerini oldukça fazla bulundurmaktadır. Ayrıca yapısındaki mineraller sayesinde özellikle karaciğer ve akciğer rahatsızlıklarını giderici etkiler gösterir. Bununla birlikte vücutta bulunan mikrop ve virüslerin dışarı atılmasını sağlayan yegâne bir besin öğesidir. Ceviz ise yapısında B1, B2 ve C vitaminlerini oldukça fazla bulundurmaktadır. Doğal bir kalsiyum deposu olan ceviz iskelet yapısının korunmasında etkilidir. Cevizin içinde bulunan mineraller kemik gelişiminde oldukça etkilidir.

Ballı ceviz sayesinde soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar kolaylıkla geçer. Soğuk kış gecelerinde alınan grip ve nezle gibi rahatsızlıklar rahatlıkla tedavi edilmektedir. Ayrıca ballı ceviz doğal bir antibiyotik özelliği taşıması hasebi ile zararlı mikrop ve bakterilerin vücuttan atılmasını sağlar. Böylelikle bağırsak ve midede bulunan zararlı maddelerin atılması kolaylaşarak, hastalık riskini azaltmaktadır.

Ballı Ceviz Malzemeleri
Ballı Ceviz Nasıl Yapılır?
Bir tencere içerisine konulan bala yarım çay bardağı su eklenerek kısık ateşte eritilmesi sağlanır. Akabinde bal ve su iyice karışınca öğütülmüş ceviz içi eklenerek üzerine tarçın ve vanilya eklenir. Tarçın ve vanilya eklendikten sonra karışımı iyice karıştırılır. Bu karışımı bir kap içerisine alınarak bir gün kadar bekletilir. Akabinde cevizin özü bal ile karışarak ballı ceviz hazırlanmış olur. Hazırlamış olduğumuz ballı ceviz birçok hastalığın tedavisi mahiyetinde olup ayrı bir şifa kaynağıdır. Bu nedenle uzmanlar sabah 2 kaşık ballı ceviz tüketilmesi halinde bağırsak sisteminin temizleneceğini dile getirmektedir.

Bunun yanı sıra ballı ceviz oldukça faydalı olup birçok kişi tarafından severek tüketilmektedir. İştah açıcı özelliğinin yanı sıra vücutta bulunan toksinlerin atılmasında oldukça etkilidir. Bu nedenle gün içeresinde birkaç kaşık ballı ceviz tüketmek sağlık açısından oldukça faydalıdır.
" } ] }