{ "title": "Ceviz İçi Kabuğu", "image": "https://www.cevizagaci.gen.tr/images/Ceviz-Ici-Kabugu-83.jpg", "date": "20.01.2024 20:52:29", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "Ceviz içi kabuğu doğal ilaç olarak kullanılabilen bitkisel kaynaklardan biridir. Çoğu kimse cevizin sadece içinin yararlı olduğunu düşünür ve sadece bu kısmını tüketir. Ama konunun uzmanları bunun yanlış olduğunu, cevizin içi kadar dış kabuğunun ve iç kabuğunun son derece yararlı olduğunu belirtmektedirler. Makalede konu ile alakalı bilgiler bulacaksınız.

Ceviz içi kabuğu nasıl kullanılabilir?

Cevizin iç kabukları içilerek balgam ve öksürme gibi sağlık sorunlardan kurtulabilirsiniz. Bu doğal karışımı hazırlamak için bir miktar cevizin iç kabuklarını 1 fincan su içerinde 2 ya da 3 dakika kaynatmanız yeterlidir. İlaç kullanmak istemiyorsanız mutlaka bu doğal yöntemden yararlanmanızı öneriyoruz. Kaynatma sonucunda elde edeceğiniz sıvının rengi aynı normalde içilen siyah çay gibidir. Zevkinize göre karışım demlendikten sonra dut kurusu ya da bal kullanarak tatlandırabilir ve içebilirsiniz. Soğuk havalarda vazgeçemeyeceğiniz bu çayın hazırlanması son derece kolaydır. Bir kez faydasını gördünüz mü artık cevizlerdeki iç kabukları atmayacaksınız. Bu karışım sadece öksürük ve balgam problemi için değil aynı zamanda başka sağlık sorunları için de yararlıdır. Bazıları şunlardır;
Yararlarını öğrendikten sonra cevizlerin iç kabuklarını atmamanız yararınıza olacaktır.
" } ] }