{ "title": "Ceviz Kabuğu Kaynatmak", "image": "https://www.cevizagaci.gen.tr/images/Ceviz-Kabugu-Kaynatmak-51.jpg", "date": "20.01.2024 17:56:01", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Ceviz Kabuğu Kaynatmak, Ceviz kadar ceviz kabuğu da insan vücudu için oldukça faydalıdır. Yapılan en büyük yanlışlardan biri ceviz kırıldıktan sonra ceviz kabuklarını çöpe atmaktır. Oysaki ceviz kabukları güzelce yıkanıp suda kaynatıldığı zaman doğal bir antioksidan özelliğe sahip olarak özellikle kış aylarında sizi soğuk algınlığına karşı korur. Ceviz kabuğu kaynatmak ve daha sonra suyunu içmek, böbrek, bağırsak veya mide sorunu yaşayanlar için oldukça faydalıdır. Mide dostu olduğu için sindirim sistemini de çalıştırır. Kabız veya ishal olan kişilerin ceviz kabuğu kaynatarak suyunu içmesi tavsiye edilir. Ceviz kabuğu kaynatmak daha sonra bu suyu ılık olarak tüketmek vücuttaki kanı temizler. Bunun yanı sıra ceviz kabuğu üzerine su ekleyip kaynatmak daha sonra ılık olunca temiz olan cilde sürmek, ciltteki akne ve sivilceleri yok ederek pürüzsüz ve temiz bir cilde sahip olmayı sağlar. Ceviz kabuğu suyu, cildi ölü hücrelerden arındırarak hücre yenilenmesi sağlar.