{ "title": "Ceviz Kürü Kolesterol", "image": "https://www.cevizagaci.gen.tr/images/Ceviz-Kuru-Kolesterol-45.jpg", "date": "20.01.2024 05:28:59", "author": "Kürşat YILDIRIM", "article": [ { "article": "
Ceviz Kürü Kolesterol, Kolay yaşamın getirdiği hareketsizlik, fast food yemek kültürü ve ekonomik kaygılar ile hazırlanmış besinlerin getirdiği zararların başında kolesterol gelir. Kolesterolün en büyük kaynağı doymuş yağlardır. Başta margarinler olmak üzere birçok hazır besin doymuş yağlardan elde edilir. Ceviz kürü kolesterol uygulamasının anlaşılması epey zaman almıştır. Yapılan araştırmalar omega 3 yağ asitlerinin kolesterolü düşürdüğü yönündedir. Omega 3 ise cevizde bol miktarda bulunur.

Ceviz kürü (Ceviz suyu) sağlık için büyük bir nimettir. Kolesterolü düşürdüğü gibi aynı zamanda güç ve zindelik verir. Çerez olarak kullanılan ceviz hekimler tarafından beyine benzetilmiş, bu benzetme oldukça isabetli olmuştur. Çünkü ceviz içeriğinde bulunan enzimlerin beyin sinirlerinden elektrik atlamalarını daha iyi iletildiğini ve hafızanın güçlendiğini tespit edilmiştir.

Ceviz kürü kolesterol için hazırlanması nasıldır?

Yerli mahsul orta büyüklükteki 6-7 cevizin üst ve altları su girecek şekilde delinir. Bir tencere içine bir litre su konur, cevizler su bulunan tencereye kabukları kırılmadan konulur. Ocağın altı yakılır ve yaklaşık 15 dakika boyunca kaynatılır. Cevizler kaynatıldıktan sonra içini bir yemek kaşığı elma sirkesi eklenir soğumaya bırakılır. Sabah aç karna ve akşam aç karna olmak üzere günde iki su bardağı ceviz kürü içilir. Kalan cevizler ise kırılarak yenilmelidir. Bu şekildeki uygulama bir ay boyunca sürdüğünde büyük oranda kolesterol normal seviyelere gelecektir. Bununla birlikte kolesterol yapıcı besinlerden uzak durulması gerekir.

Ceviz kürü kolesterolü nasıl düşürür?

Ceviz kürü kalp damar sağlığı için çok önemlidir. Bu önemin anlaşılması için kalp damarın vücut fonksiyonlarının kısaca incelenmesi gerekir. İnsan vücudu, kanın taşıdığı vitamin ve mineraller damarlar vasıtası ile tüm vücuda ulaştırılır. Bedenimizde vitamin ulaşmayan yer kalmaz. Dolayısı ile damar sağlığı çok önemlidir.

Yediğimiz besinlerden kana karışan doymuş yağlar damarlarımızı tıkar. Tıkanıklığın aşılması için damarların yapışkan yağlardan yani kolesterolden temizlenmesi gerekir. Ceviz kürü içeriğinde bulunan omega 3 yağ asitleri damarların bulunduğu tüm vücuda dağılır. Tıkalı olan damarların tamamını açar, ayrıca kanın koyulaşmasını sağlayan serbest kolesterolün de çözülerek kanın akışkanlığının artmasına dolayısı ile kötü kolesterolün düşmesine neden olur.

" } ] }