{ "title": "Ceviz Reçeli", "image": "https://www.cevizagaci.gen.tr/images/Ceviz-Receli-58.jpg", "date": "20.01.2024 17:33:31", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Ceviz reçeli, Hemen hemen herkesin mutfağında en az iki çeşit reçel bulunmaktadır. Türk mutfağında kahvaltılar asla reçel siz olmaz. Bu nedenle bulduğumuz her meyveden, her yemişten hatta birçok sebzeden reçel yapmakta üstümüze yoktur. Benim için ilginç sayılan reçeller arasında ceviz reçeli bulunmaktadır. Çünkü bu reçel tam olgunlaşmamış ve kabuklarıyla hazırlanan bir reçeldir. Hiç tatmamış olanlar ilk bakışta ceviz reçelinin tadını buruk veya acı zannedebilir. Fakat sanıldığının aksine enfes bir aroması olan muhteşem lezzette bir reçel çeşididir. Yapımı biraz zahmetli olsa da denediğinizde buna değdiğini sizde göreceksiniz. Ayrıca bu enfes reçeli sadece kahvaltılarda yemenin dışında yemeklerin ardından kaymakla birlikte tatlı olarak da tüketebiliriz. Ceviz reçeli yapmak için reçellik cevizleri iyi seçmek gerekir elimize bir kürdan alıp tam olgunlaşmamış cevizlere batırıp kolayca delinenleri seçmeliyiz. Oldukça faydalı ve şifa dolu bir reçel olduğuna inandığım ceviz reçelini daha önce hiç denemediniz ve tatmadıysanız sizlerle paylaştığım tarife uyarak yapabilirsiniz.