{ "title": "Ceviz Yemek", "image": "https://www.cevizagaci.gen.tr/images/Ceviz-Yemek-52.jpg", "date": "20.01.2024 06:41:02", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Ceviz yemek; çok faydalıdır. Ceviz Türk mutfağının baş tacıdır. Pek çok tatlı tuzlu hamur işlerinde ve bazı yemeklerde ceviz kullanılmaktadır. Özellikle baklava, içli köfte ve erişte denilince ilk akla gelen şey ceviz olur. Bu harika meyve tam bir doğa mucizesidir. Ülkemizde bol miktarda üretimi yapılan ceviz kabuklu haliyle uzun süre saklanabilmektedir. Ceviz yemek kadar cevizin kabuğu ve yapraklarından da istifade etmek mümkündür. Ceviz yemek için kabuksuz olanı değil kabuklu halinin tercih edilmesi uzmanlar tarafından daha çok tavsiye edilmektedir. Kabuksuz cevizin uzun süre dayanabilmesi ve güzel görünmesi için doğallıktan uzaklaştırıldığı yönünde bazı satıcı uygulamaları bulunmaktadır. Bu nedenle taze halini tüketmek bizleri bu kuşkulardan da uzaklaştırmış olur. Ceviz yemenin pek çok faydası bulunmaktadır. Ceviz özellikle gelişme çağındaki çocuklar ve gebeler için çok faydalı bir besin maddesidir.

Ceviz yemenin faydaları nelerdir?
" } ] }