{ "title": "Hindistan Cevizi Kabuğu", "image": "https://www.cevizagaci.gen.tr/images/Hindistan-Cevizi-Kabugu-25.jpg", "date": "22.01.2024 00:42:17", "author": "Canan", "article": [ { "article": "Hindistan Cevizi Kabuğu, Hindistan cevizi çoğunlukla yabancı ülkelerde ve deniz kenarına yakın yerlerde yetişen meyvedir. Türkiye'de yetişmeyen meyve olduğu için ülkemizde pahalı satılır. Hindistan ağacı çok uzundur. Yağışlı bölgede ve sahil topraklarında yetişen özel meyvedir. Meyve toplanırken ağaca çıkarak veya taş atılarak meyvenin düşmesi sağlanır. Hindistan cevizi yuvarlak görünümde olur. Küçük ve orta boy olarak değişir. Hindistan cevizin dış yüzeyi ipliksi görünümde kahverengi sert kabuğu vardır. Hindistan cevizi tam olgunlaşmadan kabuk rengi yeşil olur. Tam olgunlaşınca rengi kahverengiye döner. Hava derecesi sıcak bölgede yetiştiği için meyve çabuk olgunlaşır. Hindistan cevizi kabuğu yeşilken de yenilebilir. Dış kabuğu yeşil olsa bile içi olgunlaşmış olur. Hindistan cevizi parçalanır ve içindeki suyu içilir. Etrafı bıçak ile doğranıp yenilir. Hindistan cevizi sağlık için çok faydalıdır. Dış kabuğu kaba lifli görünümde olur. Üst kabuk yüzeyi elle soyulabilir. Soyulma bitince sert kabuğu görülür. Hindistan ceviz kabuğu birçok alandan kullanılır. Dekorasyon, süs eşyaları gibi birçok sektörde tercih edilir. Hindistan cevizi kabuğu adıyla renk tonu belirlenir. Ahşap, parke, dolap kapakları ve mobilya türlerinde marka renk olarak kullanılır.