{ "title": "Hindistan Cevizi Kabuğu", "image": "https://www.cevizagaci.gen.tr/images/Hindistan-Cevizi-Kabugu-25.jpg", "date": "22.01.2024 00:42:17", "author": "Canan", "article": [ { "article": "Hindistan Cevizi Kabuğu, Hindistan cevizi çoğunlukla yabancı ülkelerde ve deniz kenarına yakın yerlerde yetişen meyvedir. Türkiye'de yetişmeyen meyve olduğu için ülkemizde pahalı satılır. Hindistan ağacı çok uzundur. Yağışlı bölgede ve sahil topraklarında yetişen özel meyvedir. Meyve toplanırken ağaca çıkarak veya taş atılarak meyvenin düşmesi sağlanır. Hindistan cevizi yuvarlak görünümde olur. Küçük ve orta boy olarak değişir. Hindistan cevizin dış yüzeyi ipliksi görünümde kahverengi sert kabuğu vardır. Hindistan cevizi tam olgunlaşmadan kabuk rengi yeşil olur. Tam olgunlaşınca rengi kahverengiye döner. Hava derecesi sıcak bölgede yetiştiği için meyve çabuk olgunlaşır. Hindistan cevizi kabuğu yeşilken de yenilebilir. Dış kabuğu yeşil olsa bile içi olgunlaşmış olur. Hindistan cevizi parçalanır ve içindeki suyu içilir. Etrafı bıçak ile doğranıp yenilir. Hindistan cevizi sağlık için çok faydalıdır. Dış kabuğu kaba lifli görünümde olur. Üst kabuk yüzeyi elle soyulabilir. Soyulma bitince sert kabuğu görülür. Hindistan ceviz kabuğu birçok alandan kullanılır. Dekorasyon, süs eşyaları gibi birçok sektörde tercih edilir. Hindistan cevizi kabuğu adıyla renk tonu belirlenir. Ahşap, parke, dolap kapakları ve mobilya türlerinde marka renk olarak kullanılır.

Hindistan cevizi kabuğu nasıl kırılır

Hindistan cevizinin kabuğu çok serttir. Hindistan cevizi elle tutulduğunda ağır meyve olarak hissedilir. Dış kabuğuyla çok ilgi çeker. Ülkemizde fazla tüketilen meyve değildir. Maddi yönden etki yapabilir. Kabuğu zor kesilen meyvedir. Kişiyi çok yorabilir. Hindistan cevizi kabuğu ipliksi kısım elle koparılır. Sert olan yer bıçak veya küçük balta ile kesilir. Zor kesilip doğranan meyve türüdür. Kabuğu sert olduğu için bıçak kesmede zorluk çeker. Büyük taş ile temiz bir alanda vurularak parçalanabilir. Kesici her türlü alet kullanılır. Yere hızlı vurularak kırılır. Hindistan cevizi çatlayıp kırılana kadar yere hızlı vurulur. Birbirinden ayrılınca kırılma işlemi tamamlanmış olur. Hindistan cevizini keserken iç meyvesi zarar görmeden kesilmelidir. Kabuk ayıklandıktan sonra meyve bıçakla kesilir. İçindeki süt suyu içilir.
" } ] }