{ "title": "Hindistan Cevizi Nasıl Kırılır", "image": "https://www.cevizagaci.gen.tr/images/Hindistan-Cevizi-Nasil-Kirilir-91.jpg", "date": "20.01.2024 04:41:25", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Hindistan cevizi nasıl kırılır, Hindistan cevizi tropikal bir meyve olmasına rağmen, ülkemizde de çoğu markette bulabileceğimiz ve çeşitli şekillerde tükettiğimiz bir meyvedir. Tek zorluğu Hindistan cevizinin nasıl kırılacağı hakkındadır. Hindistan cevizi nasıl kırılır, alsam acaba kırabilir miyim diye düşünenler için kolay ve pratik önerilerimiz olacak. Hindistan cevizinin çok zor kırıldığını, ayıklamasının zor olduğunu düşünerek almaktan vazgeçenler, bu önerilerden faydalanabilir. Öncelikle marketten Hindistan cevizi alırken taze olmasına dikkat etmelisiniz. Bunu anlamak içinde meyvenin kara deliklerini koklamanız yeterli olacaktır. Eğer bozuk olduğunu düşündüren, ekşi bir kokusu varsa bunları almayın. Normalde Hindistan cevizi kabuğu oldukça sert olup, kırılması gerçekten zordur. Bu sert kabuğun kolay kırılması için iki yöntemi kullanabilirsiniz. Bunlardan ilki Hindistan cevizini bir gece boyunca derin dondurucuda bekletmek, diğeri ise 15 dakika kadar Hindistan cevizini 200 derecede ısıtılan fırında bekletmek. Bu yöntemleri uygularsanız meyvenin kabuğunun daha kolay kırıldığını göreceksiniz. Şimdi Hindistan cevizini kırmak için hangi aşamaları uygulamanız gerektiğine sırasıyla bakalım.

Hindistan cevizi nasıl kırılır?

Hindistan cevizini satın alıp eve gelince önce meyveyi iyice yıkayın ve kurulayın. Ardından kabukların dökülmesini önlemek amacıyla Hindistan cevizinin üzerindeki siyah gözlerin olduğu alanı temizleyin. Bilindiği gibi meyvenin üzerinde 3 tane göz gibi bir bölüm var. Bunlar kolay delinebilir. Gözlerden büyük olanının sert bir delici aletle delin. Bunu yaparken pek zorlanmazsınız. Nispeten kabuğa göre daha yumuşak olurlar. Deldiğiniz yerden meyvenin içindeki suyunu bir bardağa boşaltın. Eğer kabuklarının içine dökülme olasılığı varsa, bir süzgeç kullanabilirsiniz. Bir tane Hindistan cevizinden yaklaşık yarım su bardağı kadar su çıkar. Bu sayede meyvenin içini boşaltmış olursunuz.

Şimdi fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Hindistan cevizini fırına koyun ve 15 dakika kadar bekletin. Bu Hindistan cevizini kırmanızı kolaylaştıracak bir yoldur. Mutlaka uygulamanızı tavsiye ederiz. Fırından çıkardığınız Hindistan cevizi soğuduktan sonra, bir çekiçle ya da kalın bir bıçağın tersiyle meyveyi çevire çevire orta kısmına vurun. Bunu yaptığınızda Hindistan cevizi kolay bir şekilde kırılacak, tabiri caizse ikiye ayrılacaktır. Meyvenin içindeki beyaz kısmı ve kabuğun birleşim yerinin etrafını ince bir bıçakla kaldırıp sıyırın. Eğer beyaz renkteki meyve kısmında yine de ince kabuk kaldıysa, bunu aynı elmayı soyar gibi soyabilirsiniz. Ancak bunlara bile gerek kalmadan beyaz etli kısmı çıkacaktır. Bunu kurutarak dışarıdan aldığınız Hindistan cevizi rendesi gibi kullanabilirsiniz. Kuruyan beyaz kısmı rendeleyin ve kavanoza koyun.

Hindistan cevizi nasıl kırılır, sizlere bunu anlatmaya çalıştık. Bundan sonra Hindistan cevizi almak için düşünmenize gerek yok. Bunu nasıl kıracağınızı, nasıl kullanacağınızı öğrendiniz. Eğer taze olanını yani dışı yeşil olanını bulabilirseniz, içinden çıkan suyunu da zevkle içebilirsiniz. Ancak beklemiş Hindistan cevizinin suyu pek de hoş lezzette olmaz. Sadece beyaz kısmını kurutarak pastalarda, tatlılarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
" } ] }