{ "title": "Hindistan Cevizi Nasıl Yenir", "image": "https://www.cevizagaci.gen.tr/images/Hindistan-Cevizi-Nasil-Yenir-63.jpg", "date": "19.01.2024 19:17:33", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Hindistan cevizi nasıl yenir, Hindistan cevizi meyve olarak tropik bölge meyvesi olması sebebi ile eskiden temin edilmesi daha zordu. Fakat artık pek çok manav ve markette kolay bulunan meyveler arasında. Ayrıca fiyat olarak da normal meyveler kadar uygun. Taş gibi sert bir kabuğa sahip olan Hindistan cevizi tekniğini bilmeden kolay kolay açılacak bir meyve değil. Sağlık için faydaları oldukça fazla olan bu meyveyi hiç denemediyseniz mutlaka bir kere deneyin. Tadından dolayı keyifle tüketebileceğiniz hoş bir aromaya sahip. Tabi ki daha önce hiç tüketmediyseniz sert kabuklu olduğunu duymuş olmanız ve nasıl tüketileceğini bilmemeniz sebebi ile uzak duruyor olabilirsiniz. Hindistan cevizi nasıl yenir? Sorusunun cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Hindistan cevizi nasıl yenir?

Almış olduğunuz Hindistan cevizini mutlaka yıkayın. Hindistan cevizinin dış yüzeyi lifli bir tabakadan oluştuğu için kabuk kısmında zararlılar olabilir. Yıkama aşaması mikropların meyve kısmına geçmesini engelleyecektir. Ayrıca kabuğun üzerindeki fazlalıkları bir bıçak yardımı ile kazıdığınızda Hindistan cevizinin üst kısmında üç siyah delikli gözenekler göreceksiniz. Bu siyah üç gözenekten en büyük olanı tercih etmenizde fayda var. Büyük olan gözeneği, sert bir bıçağın ucu ile delin. En büyük gözenek en yumuşak olandır. Açmış olduğunuz bu delikten Hindistan cevizinin suyunu herhangi bir kaba kolaylıkla alabilirsiniz. Hindistan cevizinin suyunu boşalttıktan sonra sıra geldi meyve kısmına ulaşmaya.

Hindistan cevizinin meyvesine ulaşmak için yapmanız gereken şey, 1 gece derin dondurucu da bekletmek ya da acil olarak kullanmaya ihtiyacınız var ise 180 derecelik fırında 15 dakika ısıtmak olmalı tercih sizin. Derin dondurucudan çıkardığınız Hindistan cevizinin üst kısmına bıçak ya da et döveceği gibi sert bir alet yardımı ile sertçe vurun. Kolayca çatladığını göreceksiniz.

Eğer Hindistan cevizini yemek için fırınlama yöntemini tercih ettiyseniz fırından çıkardıktan sonra mutlaka soğutmanız gerekir. Soğuyan Hindistan cevizinin yine tepe kısmına sertçe vurarak kolayca açılmasını sağlayabilirsiniz. Kırmış olduğunuz Hindistan cevizinde beyaz meyvenin dış kısmında tekrar ince bir kahverengi tabaka ile karşılaşırsınız. Bıçakla kazıyarak bu tabakadan da kolayca kurtulup meyveye ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz parçalar halinde tüketebileceğiniz Hindistan cevizini başka şekillerde de yeme ihtimaliniz var. Meyve salatalarında, kek, kurabiye gibi tatlılarınızda, dondurmanın yanında ya da dilerseniz küçük parçalar halinde kurutarak çay şeklinde bile tüketebilirsiniz. Hindistan cevizi meyvesini daha önce hiç tatmamış olanlar ilk yediklerinde biraz hayal kırıklığına uğrar. Ama alışınca baskın tadı ve aroması size keyif verecektir.
" } ] }