{ "title": "Hindistan Cevizi Sütü", "image": "https://www.cevizagaci.gen.tr/images/Hindistan-Cevizi-Sutu-93.jpg", "date": "19.01.2024 16:00:13", "author": "Murtaza Tanış", "article": [ { "article": "
Hindistan cevizi sütü, Hindistan cevizi tropikal bir meyve türüdür. Her alanda kullanıldığında lezzet vermektedir. Hindistan cevizi hem suyu hem de sütü açısından büyük kullanım alanları vardır. Sütü suyundan daha faydalı ve daha fazla lezzet oluşturmaktadır. Hindistan cevizi sütü hem yemek olarak hem de sağlık olarak birçok fayda sağlamaktadır.

Hindistan cevizi sütü nasıl yapılır?

Gereken malzemeler
Hindistan cevizi sütü nasıl yapılır?

Öncelikli olarak elimizde bulunan Hindistan cevizini kırıp içindeki o beyaz etini çıkarıyoruz. Çıkarılan etleri küçük parçalara ayırıp rondonun içine dolduruyoruz. Daha sonra 1 dakika kadar rondoda iyice ufalıyoruz. Daha sonra üzerine kendi suyunu ve ayırdığımız hindstan cevizi suyunu rondonun içine döküyoruz. Aynı şekilde iyice püre haline getirmek için rondonun çalışma süresini 5 dakika kadar uzatıyoruz. Rondolama işlemi bittikten sonra bir sürahi ya da bir kap üzerine tülbenti seriyoruz. Daha sonra Hindistan cevizi sütü hazır hale gelecektir. Hepsini döktükten sonra iyice sıkıp püresinden de faydalanabiliriz. Özellikle kek ve pasta çeşitlerinde kullanılabilir. Elde ettiğimiz Hindistan cevizi sütünü bir şişenin içine dolduruyoruz ve buzdolabına yerleştiriyoruz. Daha sora çeşitli yemek ve pasta ya da kek çeşitlerinde kullanabiliriz. Kreması ayrıca çok lezzetli oluyor.

Hindistan cevizi sütünün faydaları nelerdir?

" } ] }