{ "title": "Hindistan Cevizi Yağı Alzheimer", "image": "https://www.cevizagaci.gen.tr/images/Hindistan-Cevizi-Yagi-Alzheimer-52.jpg", "date": "19.01.2024 12:46:45", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "Hindistan Cevizi Yağı Alzheimer, Tropik bölge meyvesi olan Hindistan cevizi soğuk pres yöntemiyle yağı çıkarılmak sureti ile daha fazla kullanım alanı bulmaktadır. Hindistan cevizi yağı yüksek oranda sindirilebilir bir yağ olma özelliğine sahiptir. İçeriğinde vücut için faydalı amino asitler ve protein bulunur. Bunun dışında ise potasyum, kükürt, magnezyum ve sodyum açısından önemli bileşiklere sahiptir. Hindistan cevizi yağının dahili kullanımlarda hiçbir kimyasal işlem görmeden üretilmiş olması çok çok önemlidir. Isıtma yapılmadan tek seferlik bir sıkım ile elde edilen ürün güvenle kullanılabilir. Normal şartlarda 19-22 derece ısı ortamlarında donuk halde olması gerekir. Bu sıcaklığın üzerine çıkıldığında ise sıvıyağa dönüşmelidir. Hindistan cevizi yağının her alanda faydaları yapılan araştırmalarla birlikte daha çok açığa çıkmaktadır. Bu faydalardan biri de Hindistan cevizi yağının Alzheimer hastalarındaki kullanımıdır. Hindistan cevizi yağı Alzheimer hastalığı için bahsedilen etkilere dair henüz yapılan bilimsel bir açıklama yok fakat yine de olumlu etkiler sağladığı belirtilmektedir. Ama Hindistan cevizi yağını Alzheimer olan bir yakınınızda kullanıp kullanmama konusunda mutlaka doktorunuz ile ortak bir fikir birliğine varmanız gerekir.