{ "title": "Hindistan Cevizi Yağı Alzheimer", "image": "https://www.cevizagaci.gen.tr/images/Hindistan-Cevizi-Yagi-Alzheimer-52.jpg", "date": "19.01.2024 12:46:45", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "Hindistan Cevizi Yağı Alzheimer, Tropik bölge meyvesi olan Hindistan cevizi soğuk pres yöntemiyle yağı çıkarılmak sureti ile daha fazla kullanım alanı bulmaktadır. Hindistan cevizi yağı yüksek oranda sindirilebilir bir yağ olma özelliğine sahiptir. İçeriğinde vücut için faydalı amino asitler ve protein bulunur. Bunun dışında ise potasyum, kükürt, magnezyum ve sodyum açısından önemli bileşiklere sahiptir. Hindistan cevizi yağının dahili kullanımlarda hiçbir kimyasal işlem görmeden üretilmiş olması çok çok önemlidir. Isıtma yapılmadan tek seferlik bir sıkım ile elde edilen ürün güvenle kullanılabilir. Normal şartlarda 19-22 derece ısı ortamlarında donuk halde olması gerekir. Bu sıcaklığın üzerine çıkıldığında ise sıvıyağa dönüşmelidir. Hindistan cevizi yağının her alanda faydaları yapılan araştırmalarla birlikte daha çok açığa çıkmaktadır. Bu faydalardan biri de Hindistan cevizi yağının Alzheimer hastalarındaki kullanımıdır. Hindistan cevizi yağı Alzheimer hastalığı için bahsedilen etkilere dair henüz yapılan bilimsel bir açıklama yok fakat yine de olumlu etkiler sağladığı belirtilmektedir. Ama Hindistan cevizi yağını Alzheimer olan bir yakınınızda kullanıp kullanmama konusunda mutlaka doktorunuz ile ortak bir fikir birliğine varmanız gerekir.

Hindistan cevizi yağı Alzheimer hastalarında kullanılır mı, olumlu sonuçları var mıdır?

Bilindiği gibi Alzheimer hastalığı beyin hücrelerinde oluşan küçülme ve özellikle hafıza alanlarında biriken protein nedeni ile beyin hücrelerinin ölmesidir. Beyin fonksiyonlarının yavaş yavaş yitirilmesi nedeni ile hafıza kayıpları oluşmaktadır. Bu durumda Hindistan cevizi yağı Alzheimer hastalığına gerçekten bir fayda sağlayabilir mi? Bir bakalım.

İngiltere Alzhimer birliğinden yapılan açıklamaya göre, Hindistan cevizi yağı doymuş bir yağ olması sebebi ile kötü kolesterolü artıracağından bununla birlikte kalp ve beyin hastalıklarını da belirgin oranda artırır, denmiştir. Hindistan cevizi yağı içerdiği K vitamini nedeni ile kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerde ilacın etkisini azaltarak, inme ve felç gibi hastalıkları tetikleyecektir. Zaten şeker hastalarında kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir.

Beynimizin hayati faaliyetlerini sürdürebilmesi için enerjiye ihtiyacı vardır. Bu enerji kaynağı da glikoz. Fakat beyin hücrelerinin glikozu içlerine alabilmeleri için, insüline ihtiyaç duyarlar. Bu insülini beyin kendisi üretmektedir. Unlu ve şekerli gıdaların fazla tüketilmesin de insülin direnci gelişir ve beyin hücreleri aç kalır. Alzheimer hastalarında glukoz azaldığından dolayı beyin hücreleri zamanla küçülür ve beyin dokusu tahribata uğramaya başlar. Hindistan cevizi yağı Alzheimer hastalığında beynin ihtiyacı olan keton cisimciklerini karşılayabildiği için önerilmektedir. Hindistan cevizinde bulunan orta zincirli yağ asitlerin keton cisimciğinin kaynağı olması sebebi ile Hindistan cevizi yağı Alzheimer için önerilebilmektedir. Fakat tam manası ile yapılan bilimsel bir açıklama olmadığı da kesindir.
" } ] }