{ "title": "Küçük Hindistan Cevizi", "image": "https://www.cevizagaci.gen.tr/images/Kucuk-Hindistan-Cevizi-76.jpg", "date": "19.01.2024 18:28:02", "author": "Zafer Eliaçık", "article": [ { "article": "Küçük Hindistan Cevizi, normal yediğimiz Hindistan cevizi kadar sağlıklı ve bir o kadar faydalı bir üründür. Diğer bir adı Muskat olan bu meyve eriğe benzeyen bir görüntüsü vardır. Genelde yemeklere hoş ve güzel bir tat katmak için kullanılır bu meyve. Dış kısmı armut veya yeni dünyaya benzer. İç kısmında kırmızı bir kısım vardır. O kırmızı kısım soyulması gerekir. İsminde Hindistan cevizi geçse de Hindistan cevizine pek de benzemeyen bir meyvedir. Normal Hindistan cevizine göre daha küçük ve daha farklı alanlarda kullanılan bir meyvedir. Bu meyvenin çok fazla yararı vardır fakat çok fazla yediğinizde de size zararı dokunabilir. Kokusu güzel olduğu için ağızda hoş bir koku bırakır. Buda ağız kokusunu engeller. Baş ağrısı ve hasta olan bireylerin ateşi için de kullanılabilir.

Küçük Hindistan Cevizinin Faydaları Nelerdir?
Küçük Hindistan Cevizini Fazla Yemenin Faydaları Nelerdir?
Küçük Hindistan Cevizinin Kullanım Alanları
  • Genelde yemeklere hoş ve güzel bir tat versin diye baharat olarak kullanılır.
  • Sebze yemeklerinde, çorba ve patates ile yapılan yemeklerde kullanılır.
  • Şeker kullanılan hamur işlerinde (Kurabiye, kek) de tadını ve kokusunu güzelleştirmek için kullanılır.
  • Muskatı kaynatıp bal ile karıştırarak ishal sorununuz varsa kullanabilirsiniz.
  • İdrar yollarında sorununuz varsa muskatı kaynatıp kullanabilirsiniz.
  • Sancı sorunlarınız varsa çörek otuyla beraber kaynatıp yine kullanabilirsiniz.
" } ] }