{ "title": "Kuru Hindistan Cevizi", "image": "https://www.cevizagaci.gen.tr/images/Kuru-Hindistan-Cevizi-87.jpg", "date": "21.01.2024 20:28:08", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Kuru Hindistan cevizi; en az tazesi ve suyu kadar faydalıdır. Sağlık açısından birçok faydası olan Hindistan cevizi kurusu, tatlıların kurabiyelerin ve keklerin olmazsa olmazı diyebiliriz. Kullanılan kuru Hindistan cevizi hem görsel olarak hem de lezzet açısından önemli bir yere sahiptir. Hindistan cevizi ve kurusunda bulunan B vitamini, C vitamini, kalsiyum, demir, bakır, fosfor ve magnezyum insan vücudu için oldukça önemli vitaminleridir. Bu vitaminler günlük olarak Hindistan cevizi tüketildiğinde (Taze veya kuru olarak) almak mümkündür. Ancak kilo problemi olan kişilerin yediği veya kullandığı miktara dikkat etmesi gerekir, aksi takdirde kilo problemleri yaşarlar.

Hindistan cevizinin faydaları; Hindistan cevizi kabızlığa iyi gelir, idrar söktürücü özelliği vardır, ağız kokusunun giderilmesine yardımcıdır. Kuru Hindistan cevizi kek ve tatlılara hem lezzet hem de görsellik katar, mide ağrılarını hafifletir, balgam oluşumunu önler ve keser. Saç ve cilt için faydalıdır çünkü cildi nemlendirir yumuşatır ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca Hindistan cevizini alıp kendinizde rendeleyerek kurup muhafaza edebilirsiniz. Hem daha sağlıklı hem de hijyenik olur. Kısacası Hindistan cevizinin hem kurusu hem de tazesi insan vücudu için son derece önemli vitamin ve mineraller bulunan bir besindir.
" } ] }