{ "title": "Yeşil Ceviz Reçeli", "image": "https://www.cevizagaci.gen.tr/images/Yesil-Ceviz-Receli-81.JPG", "date": "20.01.2024 02:47:49", "author": "Sevda Esen", "article": [ { "article": "Yeşil ceviz reçeli, Yunanistan, Kıbrıs, Azerbaycan ve Antakya'da yapılan çoğu kişinin haberdar bile olmadığı bir reçel türüdür. Bugün size yapımı bir o kadar zahmetli ve uzun süren bu farklı tadın tarifini vereceğiz. Yeşil ceviz reçeli olgunlaşmamış cevizlerden yapılır. Üzerine kürdan batırıldığında içine kadar giden cevizler yeşil ceviz reçeli yapımı için uygundur. Eğer sizde zahmetine değer demek istiyorsanız. Makalemizi okumaya devam edin.

Yeşil ceviz reçeli için gerekli olan malzemeler
Yeşil ceviz reçeli nasıl yapılır?

Topladığınız erik büyüklüğündeki yeşil cevizleri elinizin kararmasını önlemek için eldiven kullanarak üstünde ince bir tabaka halinde kabuklarını soyun. Bunun için kabuk soyma işine yarayan aparatlar kullanabilirsiniz. Cevizlerin hepsine aynı işlevi uyguladıktan sonra yeşil cevizleri bir kabın içerisine koyun üzerlerini geçecek şekilde su ilave edip bekletin bekleme süresi yaklaşık 10 gündür. 10 gün boyunca yaklaşık olarak suyunu 5 kez değiştirin. 10 gün sonra cevizler simsiyah olur. Sudan çıkardıktan sonra cevizleri kireç kaymağın da bekletin. 6 saat kireç kaymağın da bekletilen cevizleri temiz bir şekilde yıkadıktan sonra bir daha su ilave edip çok az kaynatın. Yeniden en az 3 kez yıkayın. Kürdan yardımıyla cevizlerin üzerine delikler açın. Derince bir tencerenin içerisine su ile şekeri karıştırarak şerbet hazırlayın. Bu şerbetin içerisine cevizleri süzdükten sonra ilave edin. Karanfil ve yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar limon tuzu koyup koyulaşıncaya kadar kaynatın. Koyulaşan yeşil ceviz reçelini cam kavanozlara koyun. Ağzını kapattıktan sonra ters bir şekilde soğumaya bırakın. Daha sonra soğuyan yeşil ceviz reçelini kahvenin yanında ikram edebilir ya da kahvaltı sofralarında tüketebilirsiniz. Tadına alışacağınız yeşil ceviz reçelini tatlı olarak da tüketebilirsiniz.
" } ] }