Ceviz kabuğu çayı, Ceviz ağacı ilkbahar ve yaz aylarında çiçek açar. Bu mevsimlerde olgunlaşan ağaçlardan toplanan cevizlerin kabukları soyularak ayıklanır. Ceviz kabuğu çayı da elde edilen bu kabukların kaynatılması sonucu elde edilir. Ceviz ağacı, barındırmış olduğu yağ, tuz, albümin, karbonhidratlar, gümüş iyonu, potasyum, sodyum, B1, B2, B3, B6 ve E vitaminini gibi mineralleri kabuğuna ve iç meyvesine de aktarır.
O nedenle cevizin meyvesi kadar kabuğunun da faydaları vardır. Ceviz ağacı kabuğu, kozmetik ve kimya sanayisi gibi önemli güncel alanlarda etkin bir role sahip olup, üretilmiş olan ceviz kabuğu granülleri cilt bakım ürünlerinde, günümüzün en sık görülen ve en rahatsız edici rahatsızlıklarından biri olan sivilce rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan sivilce kremlerinin üretilmesinde ve deri yenileme kremlerinin üretiminde kullanılmaktadır. Ceviz ağacından elde edilen kabuklar genellikle cilt rahatsızlıklarının giderilmesinde önemli bir tedavi aracı olarak görülmektedir. Ceviz kabuğu cilt rahatsızlıklarının tedavisi için kullanılmakla birlikte
ceviz kabuğu çayı aracılığıyla soğuk algınlığı, öksürük ve gribal enfeksiyonların da tedavisinde kullanılmaktadır.
Kırılmış olan ceviz kabuklarını elde ediyoruz. Ceviz kabuklarını bir süzgeç yardımıyla yıkıyoruz. Yıkanmış olan ceviz kabuklarını bir saat boyunca kaynar suda bekletiyoruz. Süzgeç yardımıyla aldığımız demi bir süre bekletip sıcak bir şekilde tüketiyoruz.
Elde ettiğimiz
ceviz kabuğu çayını 3-4 günlük süre ile tüketebilirsiniz ve ilgili rahatsızlığınız ile ilgili tedavi sürecine başlamış olacaksınız. Ceviz kabuğu çayınızın içine iki kuru karanfil ile bir adet kuru tarçın eklemeniz halinde tedaviyi kolaylaştırmış olacaksınız bu da tarçın ve karanfilin ceviz kabuğuna yapmış katkı sayesinde gerçekleşecektir.