Taze Hindistan Cevizi Taze Hindistan cevizi, tropikal bölgelerde yetişen ve birçok besleyici özelliği bulunan bir meyvedir. Dış kabuğu kahverengi olan bu meyvenin içinde yenilebilir kalın beyaz bir tabaka ve bol miktarda su bulunmaktadır. Doğal bir besin kaynağı olan taze Hindistan cevizi, yetiştiği bölgelere göre tat farklılıkları gösterebilmektedir. Sağlık açısından birçok faydası bulunan taze Hindistan cevizi, Hindistan gibi ülkelerde alternatif tedavi yöntemlerinde uzun yıllardır kullanılmaktadır. Ancak ülkemizde çok yaygın değildir. Hindistan ve çevresinde yetişen bu meyve, suyu ile de oldukça faydalıdır. Lif açısından zengin olan taze Hindistan cevizi, birçok protein ve faydalı karbonhidrat içerir. Ayrıca sodyum ve potasyum açısından da oldukça zengindir. İçeriğinde kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, fosfor, selenyum ve çinko gibi mineraller bulunmaktadır. Taze Hindistan Cevizinin Sağlığa Faydaları
Gebelik Döneminde Taze Hindistan Cevizi Taze Hindistan cevizi, gebelik döneminde de oldukça faydalıdır. Hindistan cevizinin suyu steril olup hamile kadınlar için önemli bir etkendir. Bu özellik, anne ve bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyon ile diğer hastalıklardan korur. Savunma sistemi ile hastalıklara karşı direnci artırır. Ağız Sağlığı İçin Taze Hindistan Cevizi Taze Hindistan cevizi, ağız sağlığı açısından da oldukça önemlidir. Ağızdaki bakterileri öldürür ve kötü kokuyu giderir. Saç ve Cilt Sağlığı İçin Taze Hindistan Cevizi Taze Hindistan cevizi, saç ve cilt sağlığı açısından da oldukça faydalıdır. Bu sebeple kozmetik ürünlerde yaygın olarak kullanılır. Kuru ciltler için oldukça faydalı olup ciltteki pul pul dökülmeleri önler ve cilt hastalıklarına engel olur. Saç sağlığına gelince, saç dökülmesini önler ve kepek sorununu çözer. Ayrıca saçtaki yıpranmaları giderir. Taze Hindistan Cevizi Yağı Taze Hindistan cevizi yağı da oldukça faydalıdır. Metabolik hızı artırır, kalp dostu olup kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. |