- Yarım su bardağı Hindistan cevizi
- 1 çay bardağı dolusu pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı kadar süt
- 1 adet yumurtanın akı
Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye Nasıl Yapılır?
Hindistan cevizi dolgulu kurabiyeyi hazırlamak için ilk olarak derin bir kap içerisine margarin, sıvı yağı, vanilya, kabartma tozu, pudra şekeri, kakao ve bir yumurtanın sarısını ilave edilip, tüm malzemeler iyice karışana ve homojen bir yapı elde edilene dek bir mikser yardımı ile ya da çırpıcıyla karıştırılır.
Ardından, aynı kabın içine azar azar un ilave edilir ve hamuru yoğurma işlemine başlanır. Yoğurma işleminin ardından hamur ele yapışmayacak kadar yumuşak bir kıvam alır.
Hindistan cevizi dolgulu kurabiyenin iç dolgusunu hazırlamak için ayrı bir kabın içine Hindistan cevizi, yumurta akı ve pudra şekeri koyularak iyice yoğurulur. Daha sonra kabın içerisine süt de ilave edilir ve tekrar yoğurulur. Elde edilen iç harçtan ufak parçalar kopartılır ve yuvarlanır. Daha sonra, hazırlanmış kurabiye hamurundan biraz daha büyük parçalar kopartılır ve açılır. Açılan hamurların içerisine top şekline getirilmiş harçtan koyulup hamurun uç kısımları birleştirilir ve hamur yeniden yuvarlanır.
Elde edilen kurabiyeler üzerine yağlı kâğıt serilmiş olan tepsiye dizilerek, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama olarak 20 dakika kadar pişirilir. Pişen kurabiyeler soğumaya bırakılır ve soğuduktan sonra servis tabağına alınarak üzeri dileğe göre süslenip servis edilir.
Afiyet Olsun.