Hindistan Cevizi Sütü
Hindistan cevizi sütü, Hindistan cevizi tropikal bir meyve türüdür. Her alanda kullanıldığında lezzet vermektedir. Hindistan cevizi hem suyu hem de sütü açısından büyük kullanım alanları vardır. Sütü suyundan daha faydalı ve daha fazla lezzet oluşturmaktadır. Hindistan cevizi sütü hem yemek olarak hem de sağlık olarak birçok fayda sağlamaktadır.
Hindistan cevizi sütü nasıl yapılır?
Gereken malzemeler- 1 tane normal büyüklükte Hindistan cevizi
- 1 su bardağı Hindistan cevizi suyu
- 5 su bardağı içme suyu
- Tülbent
Hindistan cevizi sütü nasıl yapılır?
Öncelikli olarak elimizde bulunan Hindistan cevizini kırıp içindeki o beyaz etini çıkarıyoruz. Çıkarılan etleri küçük parçalara ayırıp rondonun içine dolduruyoruz. Daha sonra 1 dakika kadar rondoda iyice ufalıyoruz. Daha sonra üzerine kendi suyunu ve ayırdığımız hindstan cevizi suyunu rondonun içine döküyoruz. Aynı şekilde iyice püre haline getirmek için rondonun çalışma süresini 5 dakika kadar uzatıyoruz. Rondolama işlemi bittikten sonra bir sürahi ya da bir kap üzerine tülbenti seriyoruz. Daha sonra Hindistan cevizi sütü hazır hale gelecektir. Hepsini döktükten sonra iyice sıkıp püresinden de faydalanabiliriz. Özellikle kek ve pasta çeşitlerinde kullanılabilir. Elde ettiğimiz Hindistan cevizi sütünü bir şişenin içine dolduruyoruz ve buzdolabına yerleştiriyoruz. Daha sora çeşitli yemek ve pasta ya da kek çeşitlerinde kullanabiliriz.
Kreması ayrıca çok lezzetli oluyor.
Hindistan cevizi sütünün faydaları nelerdir?- Yapılan araştırmalar ışığında Hindistan cevizi sütünün tozu güçlü bir antibakteriyel özelliklere sahip olduğu görülmüştür. Hindistan cevizi sütü mikropların sebep olduğu bazı enfeksiyon ve hastalıklara karşı etkili mücadele vermektedir. Bakteri ve virüslerin dağılmasını önleyip, bu tür hastalıkların iyileşmesine yardımcı olmaktadır.
- Bağışıklık sistemi zayıf olduğu durumlarda hastalıklar cirit atar. Hindistan cevizi sütünün kullanımı bağışıklık sistemine yeniden güç katar ve bünye de güçlenir. Bu durumda hastalık kolay kolay oluşmayacaktır.
- Hindistan cevizi sütü nefes alışverişlerde özellikle bu sıkıntıları yaşayanlar için birebirdir. Akciğerlere ulaşan hava oksijeni arttırır. Nefes darlığı hastalığına yakalanan kişiler için de Hindistan cevizi sütünü kullanması gerekir.
- Uzun yaşamak kalp sağlığıyla alakalı bir durumdur. Çünkü bütün vücudu ayakta tutan ve işlev kazandıran kalptir. O yüzden kalp sağlığı çok önemlidir. Yanlış alınacak oksijen kalbin daha kötü durumlarla karşı karşıya kalacağını göstermektedir. Ama Hindistan cevizi sütü kalbin kalkanlığını yapıp kalbe giden oksijen değerlerini korumaktadır. Kalp yetmezliği, kalp krizlerini gibi hastalıkların giderilmesinde Hindistan cevizi sütünün büyük faydası vardır. Mutlak surette kullanılması ve tüketilmesi gerekir. Evde yapılacak Hindistan cevizi sütü daha sağlıklı olacağından onun kullanılması daha faydalı olur.
- Hindistan cevizi sütü kas yorgunluklarına iyi gelmektedir. Yapılan spor faaliyetlerinden ya da fiziksel aktivitelerinden dolayı kaslarımız gerilebilir ve kas tutulmasına sebep olabilir. O yüzden bu duruma maruz kalmamak için Hindistan cevizi sütü kullanımı gereklidir.
19.01.2024 16:00:13
Hindistan Cevizi Sütü ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Hindistan Cevizi Sütü"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|