Hindistan Cevizi Sütü

Hindistan cevizi sütü, Hindistan cevizi tropikal bir meyve türüdür. Her alanda kullanıldığında lezzet vermektedir. Hindistan cevizi hem suyu hem de sütü açısından büyük kullanım alanları vardır. Sütü suyundan daha faydalı ve daha fazla lezzet oluşturmaktadır. Hindistan cevizi sütü hem yemek olarak hem de sağlık olarak birçok fayda sağlamaktadır.

Hindistan cevizi sütü nasıl yapılır?


Gereken malzemeler

  • 1 tane normal büyüklükte Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi suyu
  • 5 su bardağı içme suyu
  • Tülbent

Hindistan cevizi sütü nasıl yapılır?


Öncelikli olarak elimizde bulunan Hindistan cevizini kırıp içindeki o beyaz etini çıkarıyoruz. Çıkarılan etleri küçük parçalara ayırıp rondonun içine dolduruyoruz. Daha sonra 1 dakika kadar rondoda iyice ufalıyoruz. Daha sonra üzerine kendi suyunu ve ayırdığımız hindstan cevizi suyunu rondonun içine döküyoruz. Aynı şekilde iyice püre haline getirmek için rondonun çalışma süresini 5 dakika kadar uzatıyoruz. Rondolama işlemi bittikten sonra bir sürahi ya da bir kap üzerine tülbenti seriyoruz. Daha sonra Hindistan cevizi sütü hazır hale gelecektir. Hepsini döktükten sonra iyice sıkıp püresinden de faydalanabiliriz. Özellikle kek ve pasta çeşitlerinde kullanılabilir. Elde ettiğimiz Hindistan cevizi sütünü bir şişenin içine dolduruyoruz ve buzdolabına yerleştiriyoruz. Daha sora çeşitli yemek ve pasta ya da kek çeşitlerinde kullanabiliriz.
Kreması ayrıca çok lezzetli oluyor.

Hindistan cevizi sütünün faydaları nelerdir?
  • Yapılan araştırmalar ışığında Hindistan cevizi sütünün tozu güçlü bir antibakteriyel özelliklere sahip olduğu görülmüştür. Hindistan cevizi sütü mikropların sebep olduğu bazı enfeksiyon ve hastalıklara karşı etkili mücadele vermektedir. Bakteri ve virüslerin dağılmasını önleyip, bu tür hastalıkların iyileşmesine yardımcı olmaktadır.
  • Bağışıklık sistemi zayıf olduğu durumlarda hastalıklar cirit atar. Hindistan cevizi sütünün kullanımı bağışıklık sistemine yeniden güç katar ve bünye de güçlenir. Bu durumda hastalık kolay kolay oluşmayacaktır.
  • Hindistan cevizi sütü nefes alışverişlerde özellikle bu sıkıntıları yaşayanlar için birebirdir. Akciğerlere ulaşan hava oksijeni arttırır. Nefes darlığı hastalığına yakalanan kişiler için de Hindistan cevizi sütünü kullanması gerekir.
  • Uzun yaşamak kalp sağlığıyla alakalı bir durumdur. Çünkü bütün vücudu ayakta tutan ve işlev kazandıran kalptir. O yüzden kalp sağlığı çok önemlidir. Yanlış alınacak oksijen kalbin daha kötü durumlarla karşı karşıya kalacağını göstermektedir. Ama Hindistan cevizi sütü kalbin kalkanlığını yapıp kalbe giden oksijen değerlerini korumaktadır. Kalp yetmezliği, kalp krizlerini gibi hastalıkların giderilmesinde Hindistan cevizi sütünün büyük faydası vardır. Mutlak surette kullanılması ve tüketilmesi gerekir. Evde yapılacak Hindistan cevizi sütü daha sağlıklı olacağından onun kullanılması daha faydalı olur.
  • Hindistan cevizi sütü kas yorgunluklarına iyi gelmektedir. Yapılan spor faaliyetlerinden ya da fiziksel aktivitelerinden dolayı kaslarımız gerilebilir ve kas tutulmasına sebep olabilir. O yüzden bu duruma maruz kalmamak için Hindistan cevizi sütü kullanımı gereklidir.

19.01.2024 16:00:13
Hindistan Cevizi Sütü ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hindistan Cevizi Sütü Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hindistan Cevizi Sütü"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Cevizin Zararları

Cevizin zararları, Ceviz ağacı yüksekliği 5 ile 40 metre arası değişir. Dev ve geniş yaprakları vardır. Ceviz ağaçları genellikle hasat zamanı aralık ay...
Devamını Oku

Taze Hindistan Cevizi

Taze Hindistan cevizi, tropik bir meyvedir. Dış rengi kahve rengi altında yenilebilir kalın beyaz tabaka ve içerisinde su bulunur. Doğal bir besin kaynağıdır...
Devamını Oku

Ceviz Suyunun Faydaları

Ceviz suyunun faydaları, oldukça fazladır. Ceviz, badem ve fındık gibi yiyeceklerin faydaları artık hepimiz tarafından bilinmektedir. Bu yiyeceklerin direk o...
Devamını Oku

Bodur Ceviz Yetiştiriciliği

Bodur Ceviz Yetiştiriciliği, Ülkemizde son zamanlarda basın tarafından bodur ceviz yetiştiriciliği oldukça fazla gündeme getirilmiştir. Aslında bodur ce...
Devamını Oku

Ceviz Ağacı Dikimi

Ceviz Ağacı Dikimi, birçok türe sahip bitkilerden olan ceviz ağacının toprakla buluşturulmasını ifade eder. Kuru yemiş alanında ön planda tutulan söz konusu ...
Devamını Oku

Ceviz Fidanı Yetiştiriciliği

Ceviz Fidanı Yetiştiriciliği, Ülkemizde ceviz oldukça fazla tüketilen faydalı bir besin türüdür. Ceviz; Yemek sektörü, İlaç sanayi ve tatlı sektörü ve ç...
Devamını Oku

Hindistan Cevizi Yağı Saç

Hindistan cevizi yağı saç, Hindistan cevizi lezzetli tadı ve faydaları sayesinde hayatımıza kısa sürede girerek yer etmiş bir meyvedir. Cilt yapısında oldukç...
Devamını Oku

Hindistan Cevizi

Hindistan cevizi, Tropik ülkelerde yetişen ve palmiyegiller ailesinden olan bir ağaç türüdür. Bu ağaç meyvesi yenilen bir ağaçtır. Bu meyvelerden Hindistan c...
Devamını Oku

Ceviz Soyma

Ceviz Soyma, Ceviz sağlık açısından oldukça önemli bir yere sahip olup birçok sektörde kullanılmaktadır. Ceviz ağacında yetişen ceviz meyvesi, yeşil ve yumuş...
Devamını Oku

Ceviz İç Zarının Faydaları

Ceviz iç zarının faydaları, Cevizin kendisi küçük faydası bir o kadar büyüktür. Cevizin iç zarı akciğerimize benzer ve bol miktarda protein, lif,...
Devamını Oku

Ceviz Fidanı Bakımı

Ceviz Fidanı Bakımı, Ceviz yetiştirmeye karar verdikten sonra ilk iş olarak, cevizi dikeceğimiz tarla veya bahçenin bakımını yapmamız gerekir. Dikilecek olan...
Devamını Oku

Ceviz Üretimi

Ceviz Üretimi, Ceviz hem taze hem de kurutulmuş halde sevilerek tüketilen bir meyvedir. Dünya genelinde ve ülkemizde yaygın olarak ceviz üretimi yapıl...
Devamını Oku

Hindistan Cevizi Yağı Selülit

Hindistan Cevizi Yağı Selülit; Hindistan cevizinin sert kabuğunun altındaki beyaz kısmından elde edilen Hindistan cevizi yağı, birçok hastalığa alternatif te...
Devamını Oku

Ceviz

Ceviz, cevizgiller familyasından Juglans cinsinden oluşan ve tek tüysü yaprakları aynı anda karşılıklı dizilmiş ve aromatik ve kendisine has bir kokusu olan ...
Devamını Oku

Adilcevaz Cevizi Fidanı

Adilcevaz Ceviz Fidanı: Bitlis iline bağlı bulunan Adilcevaz ilçesinde yetiştiriciliği yapılan Adilcevaz cevizi dünyaca ünlü olan bir cevizdir. 1989 sen...
Devamını Oku

Ceviz Dikimi

Ceviz dikimi, Oldukça hassas bir konudur. Dikim esnasında dikkat edilmesi gereken en hassas nokta cevizler arası bırakılan mesafedir. Ceviz ağacı fidanken di...
Devamını Oku

Ceviz Kürü

Ceviz Kürü, Ceviz içeriğindeki bakır, manganez, demir ve kalsiyum bakımından oldukça zengin olması nedeni ile ceviz kürü vücut için oldukça faydalıdır. E vit...
Devamını Oku

Hindistan Cevizi Unu

Hindistan cevizi unu: Hindistan cevizi, hurmagiller familyasından bir ağaç türüdür. Bu ağaç, tropik bölgelerin kıyı kesimlerinde yetişmektedir. Hindistan cev...
Devamını Oku

Yabancı Ceviz Çeşitleri

Yabancı Ceviz Çeşitleri, cevizgiller ailesine mensup aromatik hoş bir kokuya sahip birçok ceviz türü vardır. Türkiye'nin bazı bölgelerine has ceviz cinslerin...
Devamını Oku

Ceviz Ağacı Budama

Ceviz Ağacı Budama, hoş kokulu meyveli bitkiler içerisinde yer alan ceviz ağacının sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamlaması için belirli periyotlarla buda...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ceviz Dikimi
Ceviz Kürü
Hindistan Cevizi Unu
Yabancı Ceviz Çeşitleri
Ceviz Ağacı Budama
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024