Hindistan Cevizi

Hindistan cevizi, Tropik ülkelerde yetişen ve palmiyegiller ailesinden olan bir ağaç türüdür. Bu ağaç meyvesi yenilen bir ağaçtır. Bu meyvelerden Hindistan cevizi lifleri elde edilmektedir. Hindistan cevizi küçük beyaz tanecikler haline getirilerek pastaları süslemek ve tat katmak amacı ile kullanılır. Hindistan cevizi ağacının boyu 20 metreye kadar ulaşır.
Bu ağaç 7 veya 13 yaşlarında meyve vermeye başlamaktadır. 60 yıl kadar meyve verir.

Hindistan cevizi özellikle toz halinde satılır. Hindistan cevizinin öz suyu mayalandırılarak sonucunda palmiye şarabı üretilmektedir. Bu meyve çok besleyicidir. Ayrıca güçlendirici ve şişmanlatıcı özellikleri de vardır. Hindistan cevizinin içerisinde vücudun yararlanabileceği yüksek oranda yağ bulunmaktadır. Aynı zamanda yüksek derecede protein kaynağıdır. Potasyum, magnezyum, sodyum ve kükürt açısından da oldukça zengindir.

Hindistan cevizi farklı şekillerde de kullanılabilir. İlaç yerine de kullanabilirsiniz. Hindistan cevizinin kullanım alanları, antibakteriyel, anti parazit, karaciğer koruyucu, antioksidan, hipoglisemik ve bağışıklık sistemi için kullanılan alanlardır. Hindistan cevizi kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, selenyum, iyot, çinko, sodyum, florür gibi bazı elementer içermektedir. Bu meyvenin içi beyaz dışı ise kahverengidir. Hindistan cevizinin sağlığımız açısından pek çok faydası vardır. Günümüzde birçok hastalıklara da iyi geldiği görülmüştür. Hindistan cevizinin tam olgunlaşmamış halinde bolca mineral ve besleyici ögeler vardır.
İçeriğinde bulunan suyu çok faydalı olduğu için yetişen yerlerdeki insanlar ağaçtan toplayıp Hindistan cevizinin içindeki suyu içmektedirler. Hindistan cevizi suyu yüksek kolesterolü düşürmektedir. Bunun yanı sıra tansiyonu da düşürücü özelliği vardır. Hindistan cevizinin birçok özellikleri üzerinde pek çok faydaları vardır. Bu faydalarından biraz bahsedelim.

Hindistan Cevizi Faydaları Nelerdir?

  • Düzenli olarak tüketildiği takdirde kemik ve diş sağlığına iyi gelmektedir.
  • Saç ve cilt sağlığı için oldukça önemlidir.
  • Vücutta oluşan bakteri, virüs ve mikroplardan koruyucu özelliği bulunur.
  • Oldukça güçlü bir idrar söktürücüdür. İdrar yolu enfeksiyonlarına da iyi gelir.
  • Hamile olan annelerin de tüketmelerinde fayda vardır. Çünkü Hindistan cevizi fetüs üzerinde fazla seviyelere ulaşır.
  • Kolesterolü dengeleyici özelliği vardır.
  • Hindistan cevizinin kanserlere karşı şavaşçı bir özelliği vardır.
  • Epilepsi hastalarının tedavisinde kullanılır.
  • Yüksek derecede lif deposudur.
  • Diyabeti dengeleyici özelliği vardır.
  • Hindistan cevizi yaşlanmayı geciktirir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Karın bölgesinde oluşan yağları eritmeye yardımcı olur.
  • Enerji sağlayıcıdır.
  • Çok besleyici bir meyvedir.
  • Hindistan cevizi ağız hijyeni için oldukça önemli bir besindir.

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir?

  • Kan basıncının sağlıklı bir şekilde seyretmesi için çok faydalıdır.
  • Vücutta oluşan yağ birikintilerini azaltmaya yardımcı olmaktadır.
  • Hindistan cevizi yağının antibakteriyel özelliği vardır.
  • Lorik asit bakımından zengindir.
  • Mantar hastalarına karşı oldukça etkilidir.
  • Enfeksiyon hastalarının tedavisinde kullanılması yaygındır.
  • Mide ve bağırsak kurtlarının dökülmesine yardımcı olur.
  • Vücutta oluşan parazitlere ve bunların üremesine karşı etkilidir.
  • Kemiğin sağlamlaşmasına yardımcı olur.
  • Hindistan cevizi yağı vücutta bulunan toksitleri temizleyerek sindirimi kolaylaştırır.
  • Hindistan cevizi yağı kalk hastalıklarına yakalanma oranını azaltmaktadır.

Hindistan Cevizi Suyu Faydaları Nelerdir?

  • Nemlendirici özelliği bulunan Hindistan cevizi suyu fiziksel aktiviteler sırasında ortaya çıkan mineral ve sıvı kaybını gidermeye yardımcı olur.
  • Yaşlanmaya sebep olan unsurları ortadan kaldırmaktadır.
  • Hindistan cevizi suyu cilt hücrelerinin sağlığını koruyan besinler ve maddeler açısından oldukça zengindir.
  • Potasyum ve magnezyum minerallerine sahiptir.
  • Düşük kan basıncını ortadan kaldırır ve düzenli olarak tüketildiği takdirde kalp sağlığı açısından oldukça önemlidir.
  • Böbrek sağlığına faydalıdır ve böbrek taşı oluşumunu engelleyici özelliği bulunmaktadır.
  • Hindistan cevizi suyu metabolik canlılığın devam etmesini sağlamaktadır.
  • Folik asit, fosfataz, dehidrojenaz, katalaz, distazın, RNA polimeraz, peroksidaz gibi bazı biyolojik enzimlerden oluşur. Bu enzimler ise sindirim sistemi için oldukça fayda sağlamaktadır.
  • Hindistan cevizi suyu doğal bir enerji içeceğidir.
  • Kas kramplarına iyi gelir ve krampları ortadan kaldırır.
  • Hindistan cevizi suyu kemik sağlığı açısından önemli bir yere sahiptir.
  • İdrar akışını hızlandırıcı özelliği vardır.
  • İdrar yolu enfeksiyonunun giderilmesine yardımcı olur.
  • Hindistan cevizi suyu şişkinliği alır. Kilo vermeye de yardımcıdır.
  • Diyabet hastalarına iyi gelir.
  • Kabızlığı ve dizanteri hastalıklarına iyi gelmektedir.
  • Aynı zamanda Hindistan cevizi suyu çok etkili bir antioksidan içermektedir ve bunun yanı sıra doğal antibiyotik özelliği ile sağlık açısından da çok faydalıdır.
Hindistan Cevizi Zararları Nelerdir?
  • Kalori bakımından çok zengindir. Bu yüzden aşırı tüketildiğinde kilo artışına sebep olur.
  • Taze olarak tüketilmediği takdirde ciddi zehirlenmeler görülebilir.
  • Çok fazla tüketildiğinde sinir sistemi ve beyin fonksiyonlarını olumsuz derecede etkilemektedir.
  • Karaciğeri yoran bir meyvedir. Bu nedenden dolayı karaciğer hastalarının dikkatli tüketmeleri gerekmektedir.
21.01.2024 10:08:54
Hindistan Cevizi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hindistan Cevizi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hindistan Cevizi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ceviz Nasıl Dikilir

Ceviz Ağacı Nasıl Dikilir, Ceviz ağacı dikimi bakımından oldukça önemli bir ağaçtır. Ceviz ağacı doğal koşullara ve bakım koşullarına göre değişiklik gö...
Devamını Oku

Cevizin Zararları

Cevizin zararları, Ceviz ağacı yüksekliği 5 ile 40 metre arası değişir. Dev ve geniş yaprakları vardır. Ceviz ağaçları genellikle hasat zamanı aralık ay...
Devamını Oku

Taze Hindistan Cevizi

Taze Hindistan cevizi, tropik bir meyvedir. Dış rengi kahve rengi altında yenilebilir kalın beyaz tabaka ve içerisinde su bulunur. Doğal bir besin kaynağıdır...
Devamını Oku

Ceviz Suyunun Faydaları

Ceviz suyunun faydaları, oldukça fazladır. Ceviz, badem ve fındık gibi yiyeceklerin faydaları artık hepimiz tarafından bilinmektedir. Bu yiyeceklerin direk o...
Devamını Oku

Bodur Ceviz Yetiştiriciliği

Bodur Ceviz Yetiştiriciliği, Ülkemizde son zamanlarda basın tarafından bodur ceviz yetiştiriciliği oldukça fazla gündeme getirilmiştir. Aslında bodur ce...
Devamını Oku

Ceviz Ağacı Dikimi

Ceviz Ağacı Dikimi, birçok türe sahip bitkilerden olan ceviz ağacının toprakla buluşturulmasını ifade eder. Kuru yemiş alanında ön planda tutulan söz konusu ...
Devamını Oku

Ceviz Fidanı Yetiştiriciliği

Ceviz Fidanı Yetiştiriciliği, Ülkemizde ceviz oldukça fazla tüketilen faydalı bir besin türüdür. Ceviz; Yemek sektörü, İlaç sanayi ve tatlı sektörü ve ç...
Devamını Oku

Hindistan Cevizi Yağı Saç

Hindistan cevizi yağı saç, Hindistan cevizi lezzetli tadı ve faydaları sayesinde hayatımıza kısa sürede girerek yer etmiş bir meyvedir. Cilt yapısında oldukç...
Devamını Oku

Ceviz Soyma

Ceviz Soyma, Ceviz sağlık açısından oldukça önemli bir yere sahip olup birçok sektörde kullanılmaktadır. Ceviz ağacında yetişen ceviz meyvesi, yeşil ve yumuş...
Devamını Oku

Ceviz İç Zarının Faydaları

Ceviz iç zarının faydaları, Cevizin kendisi küçük faydası bir o kadar büyüktür. Cevizin iç zarı akciğerimize benzer ve bol miktarda protein, lif,...
Devamını Oku

Ceviz Fidanı Bakımı

Ceviz Fidanı Bakımı, Ceviz yetiştirmeye karar verdikten sonra ilk iş olarak, cevizi dikeceğimiz tarla veya bahçenin bakımını yapmamız gerekir. Dikilecek olan...
Devamını Oku

Ceviz Üretimi

Ceviz Üretimi, Ceviz hem taze hem de kurutulmuş halde sevilerek tüketilen bir meyvedir. Dünya genelinde ve ülkemizde yaygın olarak ceviz üretimi yapıl...
Devamını Oku

Hindistan Cevizi Yağı Selülit

Hindistan Cevizi Yağı Selülit; Hindistan cevizinin sert kabuğunun altındaki beyaz kısmından elde edilen Hindistan cevizi yağı, birçok hastalığa alternatif te...
Devamını Oku

Ceviz

Ceviz, cevizgiller familyasından Juglans cinsinden oluşan ve tek tüysü yaprakları aynı anda karşılıklı dizilmiş ve aromatik ve kendisine has bir kokusu olan ...
Devamını Oku

Adilcevaz Cevizi Fidanı

Adilcevaz Ceviz Fidanı: Bitlis iline bağlı bulunan Adilcevaz ilçesinde yetiştiriciliği yapılan Adilcevaz cevizi dünyaca ünlü olan bir cevizdir. 1989 sen...
Devamını Oku

Ceviz Dikimi

Ceviz dikimi, Oldukça hassas bir konudur. Dikim esnasında dikkat edilmesi gereken en hassas nokta cevizler arası bırakılan mesafedir. Ceviz ağacı fidanken di...
Devamını Oku

Ceviz Kürü

Ceviz Kürü, Ceviz içeriğindeki bakır, manganez, demir ve kalsiyum bakımından oldukça zengin olması nedeni ile ceviz kürü vücut için oldukça faydalıdır. E vit...
Devamını Oku

Hindistan Cevizi Unu

Hindistan cevizi unu: Hindistan cevizi, hurmagiller familyasından bir ağaç türüdür. Bu ağaç, tropik bölgelerin kıyı kesimlerinde yetişmektedir. Hindistan cev...
Devamını Oku

Yabancı Ceviz Çeşitleri

Yabancı Ceviz Çeşitleri, cevizgiller ailesine mensup aromatik hoş bir kokuya sahip birçok ceviz türü vardır. Türkiye'nin bazı bölgelerine has ceviz cinslerin...
Devamını Oku

Ceviz Ağacı Budama

Ceviz Ağacı Budama, hoş kokulu meyveli bitkiler içerisinde yer alan ceviz ağacının sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamlaması için belirli periyotlarla buda...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ceviz Dikimi
Ceviz Kürü
Hindistan Cevizi Unu
Yabancı Ceviz Çeşitleri
Ceviz Ağacı Budama
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024