Hindistan Cevizi
Hindistan cevizi, Tropik ülkelerde yetişen ve palmiyegiller ailesinden olan bir ağaç türüdür. Bu ağaç meyvesi yenilen bir ağaçtır. Bu meyvelerden Hindistan cevizi lifleri elde edilmektedir. Hindistan cevizi küçük beyaz tanecikler haline getirilerek pastaları süslemek ve tat katmak amacı ile kullanılır. Hindistan cevizi ağacının boyu 20 metreye kadar ulaşır.
Bu ağaç 7 veya 13 yaşlarında meyve vermeye başlamaktadır. 60 yıl kadar meyve verir.
Hindistan cevizi özellikle toz halinde satılır. Hindistan cevizinin öz suyu mayalandırılarak sonucunda palmiye şarabı üretilmektedir. Bu meyve çok besleyicidir. Ayrıca güçlendirici ve şişmanlatıcı özellikleri de vardır. Hindistan cevizinin içerisinde vücudun yararlanabileceği yüksek oranda yağ bulunmaktadır. Aynı zamanda yüksek derecede protein kaynağıdır. Potasyum, magnezyum, sodyum ve kükürt açısından da oldukça zengindir.
Hindistan cevizi farklı şekillerde de kullanılabilir. İlaç yerine de kullanabilirsiniz. Hindistan cevizinin kullanım alanları, antibakteriyel, anti parazit, karaciğer koruyucu, antioksidan, hipoglisemik ve bağışıklık sistemi için kullanılan alanlardır. Hindistan cevizi kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, selenyum, iyot, çinko, sodyum, florür gibi bazı elementer içermektedir. Bu meyvenin içi beyaz dışı ise kahverengidir. Hindistan cevizinin sağlığımız açısından pek çok faydası vardır. Günümüzde birçok hastalıklara da iyi geldiği görülmüştür. Hindistan cevizinin tam olgunlaşmamış halinde bolca mineral ve besleyici ögeler vardır.
İçeriğinde bulunan suyu çok faydalı olduğu için yetişen yerlerdeki insanlar ağaçtan toplayıp Hindistan cevizinin içindeki suyu içmektedirler. Hindistan cevizi suyu yüksek kolesterolü düşürmektedir. Bunun yanı sıra tansiyonu da düşürücü özelliği vardır. Hindistan cevizinin birçok özellikleri üzerinde pek çok faydaları vardır. Bu faydalarından biraz bahsedelim.
Hindistan Cevizi Faydaları Nelerdir?- Düzenli olarak tüketildiği takdirde kemik ve diş sağlığına iyi gelmektedir.
- Saç ve cilt sağlığı için oldukça önemlidir.
- Vücutta oluşan bakteri, virüs ve mikroplardan koruyucu özelliği bulunur.
- Oldukça güçlü bir idrar söktürücüdür. İdrar yolu enfeksiyonlarına da iyi gelir.
- Hamile olan annelerin de tüketmelerinde fayda vardır. Çünkü Hindistan cevizi fetüs üzerinde fazla seviyelere ulaşır.
- Kolesterolü dengeleyici özelliği vardır.
- Hindistan cevizinin kanserlere karşı şavaşçı bir özelliği vardır.
- Epilepsi hastalarının tedavisinde kullanılır.
- Yüksek derecede lif deposudur.
- Diyabeti dengeleyici özelliği vardır.
- Hindistan cevizi yaşlanmayı geciktirir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Karın bölgesinde oluşan yağları eritmeye yardımcı olur.
- Enerji sağlayıcıdır.
- Çok besleyici bir meyvedir.
- Hindistan cevizi ağız hijyeni için oldukça önemli bir besindir.
Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir?- Kan basıncının sağlıklı bir şekilde seyretmesi için çok faydalıdır.
- Vücutta oluşan yağ birikintilerini azaltmaya yardımcı olmaktadır.
- Hindistan cevizi yağının antibakteriyel özelliği vardır.
- Lorik asit bakımından zengindir.
- Mantar hastalarına karşı oldukça etkilidir.
- Enfeksiyon hastalarının tedavisinde kullanılması yaygındır.
- Mide ve bağırsak kurtlarının dökülmesine yardımcı olur.
- Vücutta oluşan parazitlere ve bunların üremesine karşı etkilidir.
- Kemiğin sağlamlaşmasına yardımcı olur.
- Hindistan cevizi yağı vücutta bulunan toksitleri temizleyerek sindirimi kolaylaştırır.
- Hindistan cevizi yağı kalk hastalıklarına yakalanma oranını azaltmaktadır.
Hindistan Cevizi Suyu Faydaları Nelerdir?- Nemlendirici özelliği bulunan Hindistan cevizi suyu fiziksel aktiviteler sırasında ortaya çıkan mineral ve sıvı kaybını gidermeye yardımcı olur.
- Yaşlanmaya sebep olan unsurları ortadan kaldırmaktadır.
- Hindistan cevizi suyu cilt hücrelerinin sağlığını koruyan besinler ve maddeler açısından oldukça zengindir.
- Potasyum ve magnezyum minerallerine sahiptir.
- Düşük kan basıncını ortadan kaldırır ve düzenli olarak tüketildiği takdirde kalp sağlığı açısından oldukça önemlidir.
- Böbrek sağlığına faydalıdır ve böbrek taşı oluşumunu engelleyici özelliği bulunmaktadır.
- Hindistan cevizi suyu metabolik canlılığın devam etmesini sağlamaktadır.
- Folik asit, fosfataz, dehidrojenaz, katalaz, distazın, RNA polimeraz, peroksidaz gibi bazı biyolojik enzimlerden oluşur. Bu enzimler ise sindirim sistemi için oldukça fayda sağlamaktadır.
- Hindistan cevizi suyu doğal bir enerji içeceğidir.
- Kas kramplarına iyi gelir ve krampları ortadan kaldırır.
- Hindistan cevizi suyu kemik sağlığı açısından önemli bir yere sahiptir.
- İdrar akışını hızlandırıcı özelliği vardır.
- İdrar yolu enfeksiyonunun giderilmesine yardımcı olur.
- Hindistan cevizi suyu şişkinliği alır. Kilo vermeye de yardımcıdır.
- Diyabet hastalarına iyi gelir.
- Kabızlığı ve dizanteri hastalıklarına iyi gelmektedir.
- Aynı zamanda Hindistan cevizi suyu çok etkili bir antioksidan içermektedir ve bunun yanı sıra doğal antibiyotik özelliği ile sağlık açısından da çok faydalıdır.
Hindistan Cevizi Zararları Nelerdir?- Kalori bakımından çok zengindir. Bu yüzden aşırı tüketildiğinde kilo artışına sebep olur.
- Taze olarak tüketilmediği takdirde ciddi zehirlenmeler görülebilir.
- Çok fazla tüketildiğinde sinir sistemi ve beyin fonksiyonlarını olumsuz derecede etkilemektedir.
- Karaciğeri yoran bir meyvedir. Bu nedenden dolayı karaciğer hastalarının dikkatli tüketmeleri gerekmektedir.
21.01.2024 10:08:54
Hindistan Cevizi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Hindistan Cevizi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|