Ceviz yetiştiriciliği için en uygun bölgelerin İç Anadolu, Ege, Karadeniz ve Marmara olarak belirtilmesi oldukça ilginç. Bu bölgelerdeki iklim ve toprak koşulları gerçekten de ceviz kalitesini etkiliyor mu? Mesela Ege Bölgesi'ndeki Manisa, Uşak ve Aydın illerinde yetişen cevizlerin kalitesi, bu illerin iklimsel özellikleriyle mi doğrudan bağlantılı? Ayrıca, hastalık ve zararlılarla mücadele konusundaki uygulamalar da cevizlerin kalitesini artırabiliyor mu, yoksa sadece toprak yapısı ve iklim faktörleri mi belirleyici?
Ceviz yetiştiriciliği için en uygun bölgelerin İç Anadolu, Ege, Karadeniz ve Marmara olarak belirtilmesi oldukça ilginç. Bu bölgelerdeki iklim ve toprak koşulları gerçekten de ceviz kalitesini etkiliyor mu? Mesela Ege Bölgesi'ndeki Manisa, Uşak ve Aydın illerinde yetişen cevizlerin kalitesi, bu illerin iklimsel özellikleriyle mi doğrudan bağlantılı? Ayrıca, hastalık ve zararlılarla mücadele konusundaki uygulamalar da cevizlerin kalitesini artırabiliyor mu, yoksa sadece toprak yapısı ve iklim faktörleri mi belirleyici?
Cevap yaz