Cevizli balparmak tatlısını yapmayı hiç denediniz mi? Tarifinin bu kadar detaylı olması, doğru bir şekilde hazırlamamıza yardımcı olabilir. Hamurun yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam alması için un eklerken dikkatli olmak gerektiği bana ilginç geldi. Ceviz içi ve toz şeker karışımının harcı oluşturması ile tatlının lezzetinin artacağı aşikar. Fırında pişirirken altının rengi alana kadar pişirmek, sanırım tatlının dışının çıtır, içinin ise yumuşak kalmasını sağlayacak. Şerbetin tatlıya ne kadar lezzet kattığını ise merak ediyorum. Son olarak, yanında Türk kahvesi ile sunulmasının tatlıyı nasıl daha özel kılacağını düşünmeden edemiyorum. Bu tarifi denemek için sabırsızlanıyorum!
Cevizli balparmak tatlısını yapmayı hiç denediniz mi? Tarifinin bu kadar detaylı olması, doğru bir şekilde hazırlamamıza yardımcı olabilir. Hamurun yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam alması için un eklerken dikkatli olmak gerektiği bana ilginç geldi. Ceviz içi ve toz şeker karışımının harcı oluşturması ile tatlının lezzetinin artacağı aşikar. Fırında pişirirken altının rengi alana kadar pişirmek, sanırım tatlının dışının çıtır, içinin ise yumuşak kalmasını sağlayacak. Şerbetin tatlıya ne kadar lezzet kattığını ise merak ediyorum. Son olarak, yanında Türk kahvesi ile sunulmasının tatlıyı nasıl daha özel kılacağını düşünmeden edemiyorum. Bu tarifi denemek için sabırsızlanıyorum!
Cevap yaz