Ceviz Yaprağı ÇayıCeviz, kışın yapraklarını döken bir ağaçtır. Yazın toplanan ceviz yaprakları çay olarak kullanılır. Yaprakların kenarları türlerine göre tırtıklı veya düz olabilir. Ceviz Yaprağı Çayı, bu yapraklardan yapılır. Ceviz ağacının gövdesinden yaprağına kadar her kısmı insan yaşamında çeşitli alanlarda kullanılır. Ceviz ağacının boyu 30 metreye kadar çıkabilir ve gövdesi kalın, gri renklidir. Cevizin anavatanı İran olarak bilinmektedir. Ceviz ağacının kabuğu, meyvesi ve yaprağı ilaç sanayiinde kullanılmaktadır. Ceviz Yaprağının İçeriğiCeviz yaprağı, omega-3 yağ asitleri, A, K ve E vitamini, riboflavin, tiamin, folik asit, amino asitler, magnezyum, potasyum, çinko, mangan, alüminyum, fosfor, krom, flor, nikel ve iyot gibi zengin bir içeriğe sahiptir. Bu yapraklardan yapılan çayda bulunan alkaloidler, C ve E vitaminleri ile karoten, çaya geçer. Bu bileşenler, insan sağlığı için gerekli mineral ve vitaminlerdir. Ceviz Yaprağı Çayının Faydaları Nelerdir?Ceviz yaprağı çayının, insan anatomisi için gerekli olan bir dizi vitamin ve minerale sahip olduğu ve hastalıklara şifa olduğu bilinmektedir. Araştırmalara göre, ceviz yaprağı çayı kanı temizler ve metabolizmayı normal seviyelere çeker. Ceviz yaprağı çayı biraz acıdır; içerken biraz şeker ekleyebilirsiniz. Bu çay, tüm organların çalışmasını etkiler ancak üst üste on günden fazla tüketilmesi sağlık sorunlarına yol açabilir.
Ceviz Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?Çay yapılacak ceviz yaprakları haziran ayında toplanır ve gölge, nemsiz bir ortamda kurutulur. Her çay yapılacağında bir çorba kaşığı kadar yaprak ufalanır. Bir su bardağı kaynamış suya bir çorba kaşığı kuru ceviz yaprağı eklenir. Ocağın altı kapatılarak on dakika demlenmesi beklenir. Aç karına içildiğinde kilo verdirici etkisi vardır ve gerekli vitaminler vücuda alınmış olur. Bir başka tarifte ise kurutulmuş iki çay kaşığı ceviz yaprağı, bir bardak su içinde beş dakika kaynatılır. Çay süzülerek tüketilebilir. Bu tüketim günlük iki-üç fincan olabilir. Ceviz yaprağı çayı biraz ılık hale geldikten sonra gözler yıkanırsa göz şişliklerini azaltacaktır. Ayrıca bu çay ile ağız gargarası yaparak ağız kokularını ve ağız içi yaraların iyileşmesine yardımcı olacaktır. |
Ceviz yaprağı çayının faydalarını okudum, bu çayın gerçekten bağırsak parazitlerini temizlemede etkili olduğunu deneyimleyen var mı? Ãst üste on günden fazla tüketmenin sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtilmiş, bu sorunlar neler olabilir? Ceviz yaprağı çayının antibiyotik etkisi gerçekten yaraların çabuk kapanmasına yardımcı oluyor mu?
Cevap yazMerhaba Oğuz Han Bey,
Ceviz yaprağı çayı hakkında merak ettiklerinizi anlıyorum. Bağırsak parazitleri konusunda ceviz yaprağı çayının etkili olduğuna dair bazı geleneksel bilgiler mevcut, ancak bu konuda bilimsel araştırmalar sınırlıdır. Üst üste on günden fazla tüketmenin sağlık sorunlarına neden olabileceği doğru. Bu sorunlar arasında mide tahrişi, karaciğer fonksiyonlarında bozulma ve alerjik reaksiyonlar yer alabilir. Antibiyotik etkisi konusuna gelince, ceviz yaprağı çayının bazı antibakteriyel özelliklere sahip olduğu biliniyor ve bu nedenle yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir. Ancak, bu tür bitkisel tedavileri kullanmadan önce bir sağlık profesyoneline danışmanız önemlidir.