Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye Kurabiyeler, hem ev halkı hem de misafirler için mutfakların vazgeçilmez lezzetleridir. Çeşitlerine göre kurabiye yapmak bazen zahmetli, bazen de eğlenceli bir uğraş olabilir. Özellikle farklı tarifler denemeyi sevenler için bu durum daha da keyiflidir. Hindistan cevizli dolgulu kurabiye, yapılışı ve lezzeti yönünden oldukça başarılı bir kurabiye çeşididir. Hindistan cevizi sevenlerin bu tarifi kesinlikle denemeleri gerekmektedir. Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeler Kurabiyenin Hamuru İçin
Kurabiyenin İç Dolgusu İçin
Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye Nasıl Yapılır? Hindistan cevizi dolgulu kurabiyeyi hazırlamak için ilk olarak derin bir kap içerisine tereyağı veya margarin, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu, pudra şekeri, kakao ve bir yumurtanın sarısını ilave edin. Tüm malzemeler iyice karışana ve homojen bir yapı elde edilene dek bir mikser veya çırpıcı yardımı ile karıştırın. Ardından, aynı kaba azar azar un ilave ederek yoğurma işlemine başlayın. Yoğurma işlemi sonucunda hamur, ele yapışmayacak kadar yumuşak bir kıvam almalıdır. Kurabiyenin iç dolgusu için ayrı bir kaba Hindistan cevizi, yumurta akı ve pudra şekerini koyarak iyice yoğurun. Daha sonra kabın içerisine sütü ilave edin ve tekrar yoğurun. Elde edilen iç harçtan ufak parçalar kopararak yuvarlayın. Daha sonra, hazırlanmış kurabiye hamurundan biraz daha büyük parçalar koparıp açın. Açılan hamurların içerisine top şekline getirilmiş harçtan koyup, hamurun uç kısımlarını birleştirin ve hamuru yeniden yuvarlayın. Elde edilen kurabiyeleri, yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 20 dakika kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra servis tabağına alarak üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun. |